نقشه برداری نمای ساختمان یکی از عوامل بسیار مهم برای انجام نما به صورت کاملا اصولی و حرفه ‌ای می باشد. می دانید که در زمینه ساخت و ساز ، کار اصولی و حرفه ای نیاز به طراحی نقشه است ، البته شاید بتوان بدون مهندس نقشه بردار هم سازه ای را پیاده سازی نمود ، اما به هیچ عنوان اصولی نیست. این موضوع در رابطه با تمامی مراحل ساخت صدق می نماید ، از نقشه برداری روی زمین خالی گرفته تا بخش های پایانی ساختمان مثل اجرای نما ساختمان. تمامی نماهای حرفه ای و شیک امروزی ، نیاز به نقشه برداري قبلی دارند تا بتوان به بهترین نحو ممکن آن ها را پیاده سازی کرد. یکی از مراحل نقشه برداري نماي ساختمان ، برداشت نما است، اگر نمیدانید برداشت نما چیست و چه کاربردی دارد با ما همراه باشید ، تهران مپ اطلاعات خوبی درباره نقشه برداری برداشت نمای ساختمان در این مقاله تقدیم شما می کند.

 

نقشه برداری نمای ساختمان

 

اصول و نحوه انجام نقشه برداری نمای ساختمان

معمولاً برای اجرای نمای ساختمان به صورت کاملاً حرفه ای و اصولی، نیاز به افراد متخصص برای پیاده سازی و نقشه برداری از نمای ساختمان می باشد. روش های برداشت نما و اجرای آن، در شهرهای مختلف و برای ساختمان های گوناگون، به کل متفاوت است.
در واقع نحوه برداشت نمای ساختمان و تهیه نقشه از آن، مختص سازه های بلند و لوکس می باشد.  مثلاً
ساختمان های ساده با نمای کاشی ، نیاز به این نوع نقشه نیست. به طور معمول همه سازه ها دارای چهار وجه و یک ظاهر بیرونی می باشند و در شهر های بزرگ به دلیل محدودیت زمین ، معمولاً ساختمان ها دارای ۲ نما هستند ، نمای ساختمان ها بر اساس جهات جغرافیایی نامگذاری می شوند. در نقشه برداری نمای ساختمان معمولاً تعداد طبقات، محل قرار گرفتن درب و پنجره‌ ها، نوع و ضخامت سقف، محل شکستگی ها و بسیاری از موارد دیگر با مقیاس یک هزارم ترسیم می گردد.

به طور کلی اصول و شیوه برداشت نمای ساختمان به صورت ذیل است:

  • کاغذ ترسیم در کارت نصب شده و جدول مشخصات پلان ساختمان را با توجه به زاویه دید ناظر در بالای کاغذ می باشد.
  • ابتدا باید خط زمین را در امتداد طول کاغذ و عمود بر دید ناظر ترسیم نموود.
  • خطوط کنار پلان و خطوط شکستگی به صورت عمود تا زمین امتداد داده میشوند.
  • با دقت در تراز ارتفاعی خط زمین، موقعیت سقف و شکستگی‌ ها ترسیم می شود.
  • باید با رعایت ابعاد دقیق، درها و پنجره ها و همچنین محل درگاه ها را کاملاً بر روی نقشه مشخص نمود.
  • خطوط تمامی بخش های مختلفی که در نما مشخص میباشند مانند پله، ایوان‌ ها، ستون ها و مواردی از این قبیل را ترسیم نماید.

 

نقشه برداری نمای ساختمان

 

هزینه نمای پروژه های ساختمانی

نقشه برداری نمای ساختمان از جمله اساسی ‌ترین بخش های طراحی معماری میباشد، که در ساخت هر سازه ای باید به آن توجه بیشتری نمود و برای آن وسواس بیشتری صرف کرد. نمای ساختمان یک عامل ایجاد کننده ارتباط بصری بیننده با کل پروژه میباشد، در واقع هویت یک بنا را به صورت منحصر به فرد به نمایش و تصویر می کشاند.

هزینه نمای پروژه های ساختمانی به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد که در اینجا به برخی از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

  • سبک معماری نما مانند نماهای مدرن، کلاسیک، تلفیقی.
  • ترسیم و حجم نقشه ها و مدارک مورد نیاز جهت ارائه به کارگاه ها در هر سبک نما خاص.
  • متریال مورد نیاز جهت زیرسازی و نماسازی ساختمان.
  • پیمانکاران و گروه های اجرایی متخصص.

 

نقشه برداری نمای ساختمان

 

ترازیابی در نقشه برداری نمای ساختمان

نحوه برداشت نمای ساختمان ترازیابی از طریق راه پله ها و انتقال ارتفاع در هر طبقه به دلیل نداشتن دقت ارتفاعی دستگاه توتال استیشن ناچار به انتقال ارتفاع به وسیله دستگاه نیوو و یا ترازیاب هستیم.این عملیات از طبقه مز یا همان نیم طبقه شروع و تا بام ادامه دارد.

برداشت نما در قالب ۵ مرحله :

  • نقشه برداری و تهیه نقشه های چون ساخت (ازبیلت): پس از بازدید از پروژه اقدام به نقشه برداری نما سه بعدی با استفاده از دوربین توتال می کند. این عمل موجب برداشت کلیه عوارض ساختمان ، تیر و ستون ها ، برداشت فریم پنجره ها می گردد ، که در طراحی شاپ دراووینگ بسیار حائز اهمیت است.
  • تهیه دفترچه محاسبات (خدمات مهندسی) : پس از نقشه برداری نمای ساختمان و مشخص شدن فواصل تیر و ستون ها و با توجه به موقعیت و مکان پروژه این شرکت نسبت تهیه دفترچه محاسبات اقدام میشود تا کلیه سایز مقاطع و پروفیل ها و جزئیات اتصال و نحوه عملکرد آن مشخص گردد.
  • طراحی نقشه های شاپ دراووینگ: منظور از طراحی شاپ دراوینگ یا نقشه های کارگاهی ، نقشه هایی می باشد که این شرکت جهت پلاک بندی پنل های استفاده می شود و همچنین طراحی جزئیات اجرا ،استفاده می شود. این نقشه ها را از روی نقشه های فاز ۲ نما تهیه می شوند. به عبارتی بعد از آن که مهندسین معمار وسازه کارخود را به اتمام رساندند نوبت به فاز جدیدی می رسد که در آن نقشه های کارگاهی تهیه و ترسسیم می گردد.
  • برآورد و تهیه متریال مصرفی: با توجه های نقشه های شاپ دراووینگ تهیه شده اقدام به برآورد کلیه متریال مصرفی و ارائه لیستوفر است.
  • نظارت کامل بر عملیات موضوع پیمان: پس از تهیه نقشه های شاپ دراووینگ و تایید آن توسط کارفرما عملیات نظارت بر اجرا آغاز می گردد.

طبیعتا برداشت دقیق ازبیلت سازه در جهات مختلف و تشکیل مدل سه بعدی نما در نرم افزارهای نقشه کشی جهت بهره برداری طراح قدم‌اول است و آشنایی مهندس نقشه بردار با نحوه اجرای استراکچر و المان های نصب نما ؛ نظیر دستک ها و لامل ها و ریل ها است.